Brandwerend glas

Brandwerend glas is de opkomende trend van dit moment, het glas wordt namelijk tegenwoordig als eis gesteld door architecten bij de bouw van hun projecten!

Dit komt omdat het normale glas zoals floatglas snel brand, hierdoor komt spanning te staan op de ruit en dit kan heel snel leiden tot breuk. Het is dus van belang om brandwerend glas te gebruiken, vooral wanneer glas een groot deel uitmaakt van het interieur in bijvoorbeeld een gebouw. Want we willen niet dat je later dacht had ik maar brandwerend glas in het interieur want hierdoor is het gebouw meteen een stuk brand veiliger.

Brandwerend glas zorgt ervoor dat het vuur vertraagd, dit komt omdat het brandwerend glas bestaat uit meerdere lagen en is voorzien van een gel die een schuimbarrière veroorzaakt om het vuur te vertragen. Daarnaast is het glas ook nog eens stevig en weert inbraken. Ook beschikt het glas over een geluidswerende eigenschap, zodat je niet last hebt van geluiden van buitenaf. Als dit nog niet genoeg is, is het isolatieglas ook toepasbaar op scheidingswanden, deuren, gevels en daken etc. Dit brandwerend glas is toe te passen in isolatieglas en voldoet aan de hoge eisen als het gaat om brandveiligheid.

Rangschikking brandklasse

Onder het brandwerende glas is er een rangschikking gemaakt in brandklasse, dit houdt in dat er gerangschikt wordt tussen de duur van brandwerendheid en de manier van isolatie. De rangschikking is tot stand gekomen door de verschillende criteria ‘s en staan beschreven in de Europese normen. Het brandwerend glas kan gerangschikt worden in een drietal klassen:

E: bij brand blijft het glas vlamdicht
EW: bij brand blijft het glas vlam- en warmtedicht
EI: bij brand zorgt het glas voor vlamdichtheid en temperatuurisolatie. Dit zorgt ervoor dat er aan de niet brandzijde, de temperatuur niet boven een waarde van 140°C over de gemiddelde oppervlakte stijgt of niet boven 180°C op een bepaald punt.

Plaatsing

Brandwerend glas kan niet zomaar gebruikt worden, het aan te raden om eerst te testen. Het is namelijk wel slim om eerst te testen of het brandwerende glas wel past en niet er later pas achter te komen dat het niet past. Het glas mag namelijk alleen geplaatst worden zoals het getest is.

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online