BTW verlaging bouw

BTW verlaging bouw

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen in de bestaande bouw is verlaagd van 21% naar 6%. Het 6%-tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. De BTW verlaging moet de bouw een zetje geven in de goede richting.

Glas

BTW verlaging bouw - 15 % korting op montageHet verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen. Het glas, de benodigde glaslatten en overige materialen worden nog wel belast met 21 % BTW.

Slechts 1 jaar

De verlaging is ingegaan per 1 maart 2013. De verlaging is tijdelijk en duurt tot 1 maart 2014. De regeling is een onderdeel van het woningakkoord van de regering. Het volledige regeringsbesluit kunt u hier terugvinden.

Glashandel

Ook de bedrijven in ons netwerk maken gebruik van deze wetswijziging. Het levert u per saldo 15 % korting op. Het is dan ook verstandig nu te profiteren en uw energiekosten voor de komende jaren te verlagen. Zeker als u enkel glas voor dubbel glas (HR++) laat vervangen.

Voordeel BTW

Bij montage van ca. 20 m2 dubbel glas (HR(+)+ bespaart u al gauw € 250,-. Hoe sneller u uw woning isoleert, hoe meer voordeel u behaald. De BTW verlaging bouw is dus ook voor u interessant.

 

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online