Draadglas

Wat is draadglas?

Draadglas wordt gemaakt door metalen draadjes in het glas te verwerken. Het lijkt dan alsof het glas steviger is, maar jammer genoeg is dat het niet. Het is niet zo sterk als bijvoorbeeld gehard glas. Het wordt vaak gebruikt omdat het een mooi en bijzonder effect heeft. De metalen draden hebben wel een functie, ze zorgen er namelijk voor dat het glas uit niet elkaar valt als het barst. Hierdoor wordt het glas beter brandwerend en inbraakwerend.

Soorten draadglas

De meest voorkomende soorten draadglas zijn:

  • Engels draadglas
  • Normaal draadglas
  • Spiegeldraadglas

Engels draadglas is het minst doorzichtig van de drie. Dit komt door de structuur van het glas. Het wordt ook wel eens gefigureerd draadglas genoemd. De metalen draden zijn in een vierkant rasterpatroon verwerkt.

Engels draadglas, draadglas - e blank, gefigureerd draad, gebobbled draad

Normaal of brute draadglas is niet helemaal doorzichtig. Vaak wordt dit soort draadglas gebruikt in bergings- of schuurdeuren.

Draadglas -n blank

Spiegeldraadglas is volledig doorzichtig. Het wordt aan beiden kanten gepolijst, daarom kunt u er doorheen kijken en is het glas glad. Het wordt ook wel glad draadglas genoemd.

Draadglas spiegel

Draadloos

Het is niet mogelijk draadloze randen te leveren. Ook zal de draadinleg nooit volledig recht en evenwijdig lopen in uw glas op maat. Bij gebruik als keukenwand is dit een groot nadeel. Omdat het ook niet gehard kan worden is het niet geschikt achter uw gasfornuis of kooktoestel. Het kan helaas niet gehard worden. Bij opwarming zet het glas en het draad ongelijkmatig uit en scheurt.

Veiligheid

De metalen draden in draadglas dragen bij aan de veiligheid. Ze zorgen ervoor dat, wanneer het glas barst, het bij elkaar blijft. Het metaal heeft ook brandvertragende en inbraakwerende eigenschappen. Draadglas zou dus gezien kunnen worden als brandwerend glas, maar dit wordt niet in alle gemeenten geaccepteerd.  Informeer dus vooraf bij de brandweer als dit een eis is inzake uw verbouwing.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online