Dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit 2 ruiten die van elkaar zijn gescheiden door een spouw gevuld met lucht of gas. Dubbel glas biedt beschermt tegen de kou en laat de warmtestralen van de zon goed door. De dikte van dubbel glas wordt in eerste instantie bepaald door de oppervlakte van de ruit; hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn.

Voordelen dubbel glas

Er zijn verschillende voordelen als u kiest voor dubbel glas. Als eerste bespaart u flink op uw stookkosten. Dubbel glas verbetert de isolatiewaarde van uw woning. Kiest u voor enkel glas, dan kan de warmte van uw huis makkelijk naar buiten ontsnappen. Bij standaard dubbel glas zit er een laag lucht tussen de 2 glasplaten. Hierdoor wordt de warmte geïsoleerd. U hoeft dus minder te stoken voor dezelfde aangename temperatuur.

Daarnaast is dubbel glas ook geluidswerend. Dit is vooral handig als u in de stad of in een drukke straat woont. Hoe groter de breedte van de spouw, hoe beter de geluidsisolatie is.

Lek- en blindslag

In veel woningen zit al dubbel glas en gaan de eerste ruiten lek. Er ontstaat dan condens tussen de twee ruiten, welke witte kalkvlekken achterlaat. Dit moet men niet verwarren met condens op de binnen- of buitenzijde van dubbel glas.

Bij condens op de binnenzijde is er veelal sprake van een lage temperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Door goede ventilatie kan dit voorkomen worden. Bij plaatsing van dubbel glas is het dus ook raadzaam enkele ventilatieroosters toe te passen.

Condens op de buitenzijde ontstaat bij een relatief hoge luchtvochtigheid in combinatie met een lage temperatuur. Dit gebeurt voornamelijk in het voor- en najaar bij HR-glas en is een gevolg van de hoge warmte-isolatie. Als de temperatuur oploopt, verdwijnt het condens vanzelf.

Isolatieglas

Dubbel glas, Isolatieglas, Thermopane, Hoog rendement, HR+, HR++

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van dubbel glas zijn niet exact per m2 op te geven. De kosten zijn mede afhankelijk van de bereikbaarheid bij montage. Het plaatsen van dubbel glas op de begane grond is eenvoudiger dan een ruit in uw dakkapel. Daarnaast ligt het ook aan wat voor soort dubbel glas u kiest. De prijzen voor levering vindt u in onze winkel.

Montage

Bij het plaatsen van dubbel glas in bestaande ramen is soms een aanpassing van het kozijn noodzakelijk en moeten de bestaande glaslatten worden vervangen. Voor het maken van een juiste offerte dubbel glas is een bezoek van de vakman noodzakelijk. Alle bedrijven op deze site doen dit kosteloos en vrijblijvend.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online