Energiebesparing dubbel glas

Dubbel glas zorgt voor besparing op uw energie-rekening. Of de kosten van de investering opwegen tegen de jaarlijkse energiebesparing is afhankelijk van de (winter)kou en de gemiddelde gasprijs.

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas zorgt voor een aanzienlijke verlaging van uw energieverbruik. Volgens de verschillende tabellen en berekeningen zal dit in een gemiddelde woning met 20 m2 glasoppervlak een gasbesparing opleveren van 400 tot 700 m3 bij toepassing van HR++.

Terugverdientijd

Bij de huidige gasprijs van € 0,65 (febr. 2013) levert dat een besparing op die kan oplopen tot € 280,- tot € 450,- per jaar.  Naast de energiebesparing met dubbel glas vergroot u het comfort in de woning en wordt deze meer waard. Zelfs in het slechtste geval zult u de investering in HR-glas terugverdienen binnen de garantie van 10 jaar.

Bent u benieuwd hoe snel HR++  glas of standaard dubbel glas zich vertaald in besparing ?

U-waarden dubbel glas

Onderstaand de tabel met richtwaarden :

TypeSpouwU-waarde (W/qm2K)
91215
Enkel glasnvt6,0
Dubbel glasLucht3,02,92,7
HR +Lucht1,91,61,4
HR +Argon Gas1,61,3
HR ++Argon Gas1,1

 

Energiebesparing dubbel glas offerte

Energiebesparing dubbel glas.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer : 010 – 422 25 00.

Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden.  Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht !

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online