HR++ Glas

HR++ is een type dubbel glas, HR staat voor Hoog Rendement. HR++ is de tweede best isolerende dubbel glas van de drie. HR++ glas isoleert beter dan standaard dubbel glas. Door een extra coating op de binnenruit wordt warmte nog meer binnen gehouden. Zonlicht komt gewoon door deze laag heen. Met HR++ glas zult u nog meer besparen op uw stookkosten. Samen met een gasvulling tussen het glas draagt het bij tot een lagere energierekening en een verbetering van het energielabel van uw woning.

HR-Beglazing

Besparing

Met HR++ dubbel glas kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. Kijk hier voor een overzicht van de U-waarden en de besparing van HR++ glas.

HR glas heeft een U-waarde van 2,0 tot 1,7. Voor HR+ glas geldt een U-waarde van 1,6 tot 1,3. HR++ glas bezit een U-waarde van 1,2 W/m2K of lager. Modern HR++ glas (5-15-4, argongas gevuld) behaalt inmiddels een U-waarde (warmtetransmissie) die vele malen lager is dan standaard dubbel glas.

Condensvorming

Omdat HR++ glas goed isoleert, komt het voor dat condens op de buitenruit ontstaat vanwege de hoge isolatiewaarde. Dit is meestal ’s morgens en trekt in de loop van de dag vanzelf weer weg. Dit gebeurd omdat de binnenste ruit warm blijft door de goede isolatie en de buitenste ruit koud is door de buitenlucht. U zult dus vooral in de wintermaanden ’s ochtends condens zijn op uw raam.

Montage in bestaand kozijn

De montage van HR++ ramen wordt gedaan door professionele monteurs. Dit is aan de ene kant omdat het glas zwaar en lastig te tillen is, en aan de andere kant omdat de plaatsing van het glas heel nauw komt. Als het raam niet goed geplaatst is, is er kans op lekkage en glasbreuk.

Een veelvoorkomend probleem is dat het huidige HR++ glas te dik is om in oude houten deuren en ramen te plaatsen. Hierdoor gebruikt men voor deze toepassing soms HR+ glas in draaiende delen. Of men zaagt de sponning schoon en plaatst aan beide kanten nieuwe glaslatten.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online