Dubbel glas lek

Dubbel glas lek

Als aan de binnenzijde van het isolatieglas vochtsporen waarneembaar zijn, verdient het aanbeveling de oorzaak hiervan op te lossen. Door inwatering (regenwater) via de sponning zal de randverbinding van het dubbel glas op den duur worden aangetast. Vocht in de sponning van het kozijn zal de onthechting van de randverbinding versnellen. Dit betekent dat de  kit waarmee de binnen- en buitenruit aan elkaar vastzitten eerder zal onthechten, waardoor vocht (waterdamp) kans krijgt binnen te dringen.

Oorzaken

Ook door de wisselende temperaturen (binnen/buiten) ontstaan er drukverschillen tussen de lucht (of gas) van het isolatieglas en de buitenlucht. Uiteindelijk zal door deze continue beweging ruimte ontstaan waardoor vocht tussen beide bladen ontstaat. Dit resulteert in het lek of lek-blind slaan van het isolatieglas en is onvermijdelijk.

In eerste instantie zal het droogmiddel in de randverbinding de waterdamp opnemen, maar na verloop van tijd treed verzadiging op en ontstaan vlekken. Het vocht in de waterdamp bevat tevens kalk, welke de witte vlekken achterlaat, zelfs als het vocht weer is verdampd.

Onderhoud

Beglazing is nagenoeg onderhoudsvrij. Bij dubbel glas zijn er toch een aantal aandachtspunten. Het verdiend aanbeveling regelmatig de ontluchtingsgaten (ventilatielatten/neuslatten) en de kitvoegen of rubber profielen te controleren.

Stagnerend water in de sponning moet worden voorkomen. De open verbinding zorgt ervoor dat kleine hoeveelheden geïnfiltreerd vocht kan ontsnappen. Daarnaast verouderen kit en rubber snel in ons vochtige klimaat en zullen gedurende de garantieperiode mogelijk eerder vervangen moeten worden.

Garantie

Al het glas op de Nederlandse markt wordt geleverd met minimaal 10 jaar garantie op lek-blindslag, maar u kunt de levensduur zelf verlengen door regelmatig onderhoud uit te voeren. Zie hiervoor ook de garantievoorwaarden.

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online