FAQ

Veelgestelde vragen (FAQ) :

 1. Is er nog subsidie voor dubbel glas  ? Helaas is in 2010 de bodem bereikt van de subsidiepot. U kunt derhalve geen subsidie meer aanvragen.
 2. Hoe kan ik subsidie aanvragen voor dubbel glas ? Helaas is dit niet meer mogelijk. De laatste uitkeringen voor subsidie zijn in 2011 gedaan o.b.v. reeds gehonoreerde aanvragen uit 2010.
 3. Wat zijn de kosten van dubbel glas ? De kosten van dubbel glas zijn vermoedelijk lager dan u zou verwachten. Belangrijker is ook wat het u aan energiewinst en comfort oplevert. Voor een juiste opgave is het wenselijk om e.e.a. te laten inmeten door de vakman. Alle aangesloten bedrijven doen dit vrijblijvend en kosteloos.
 4. Wat is de dikte van dubbel glas ? Dubbel glas bestaat meestal uit 2 ruiten van ongelijke dikte om interferentie (spiegeling) te voorkomen. Bij HR glas kunnen de ruiten eventueel wel van gelijke dikte zijn.  Daarnaast wordt de dikte bepaald door de windbelastingsnorm. Dit is vastgelegd in de NEN 2608.
 5. Ik heb vocht tussen mijn dubbel glas, hoe komt dit ? Dubbele beglazing wordt afgesloten met butyl- en afdichtingskit. In de loop der jaren ontstaan kleine openingen waardoor vocht in het dubbele glas binnendringt en zal condenseren.  Dit kan niet gerepareerd worden en derhalve is vervanging de enige optie.
 6. Hoe kom ik aan een offerte voor dubbel glas ? U kunt vrijblijvend en kosteloos een prijsopgave vragen aan alle aangesloten bedrijven op deze website.
 7. Kan ik dubbel glas online bestellen ?  Uiteraard is dit mogelijk, maar wij adviseren u telefonisch contact op te nemen met het bedrijf van uw keuze. Zij kunnen u kosteloos adviseren en een goed advies resulteert in een betere oplossing voor uw situatie.
 8. Hoe plaats ik dubbel glas ? Indien u het glas zelf gaat monteren, laat u dan goed adviseren door een van de aangesloten bedrijven. Stuur een schets met foto’s en maten per mail of ga langs bij een van de vestigingen. Dit kan veel problemen en kosten voorkomen.
 9. Kan ik dubbel glas laten zetten ? Elke aangesloten glashandel op deze website kan dit voor u uitvoeren. Ook voor moeilijk bereikbare situaties bedenken zij een Arbo-verantwoorde oplossing.
 10. Wat zijn  de kosten van dubbel glas inclusief plaatsen ? Dit is voor elke situatie anders. De bereikbaarheid (begane grond, verdieping, balkon, etc.) spelen hierbij een grote rol. Bij normale bereikbaarheid op de begane grond of op een balkon zullen normaliter geen aanvullende hijs- en klimmaterialen noodzakelijk zijn, maar voor elke situatie is een oplossing te bedenken.  Daarnaast maakt het verschil of er van enkel naar dubbel glas wordt gewisseld met het oog op de te vervangen glaslatten.
 11. Wat is de prijs van dubbel glas ? Afhankelijk van het gekozen type zal dit variëren. Bent u op zoek naar standaard isolatieglas, hoogrendement (HR) met gasvulling of inbraakbeveiliging ? Vragen en adviezen waar de aangesloten bedrijven uitsluitend op basis van uw antwoorden een juiste prijs voor kunnen opgeven.
 12. Ik wil dubbel glas laten vervangen, waar moet ik beginnen ? Klik op de gemeente en postcode van het adres waar de montage zal plaatsvinden en bel vrijblijvend voor een afspraak.
 13. Kan dubbel glas in bestaande ramen worden geplaatst ? In de meeste kozijnen is dit mogelijk. Soms dienen de kozijnen hiervoor te worden aangepast, maar meestal is met aangepaste glaslatten een acceptabel resultaat te behalen zonder dat het aangezicht van de gevel wordt aangetast.
 14. Wat is het dunste dubbel glas ? Als standaard wordt door de producenten 15 mm gehanteerd. Het is dan opgebouwd uit 1 x 4 mm glas, 1 x 5 mm glas met een tussenruimte/spouw van 6 mm.  Bij uitvoering in HR kan volstaan worden met 2 x 4 mm, waarbij de binnenruit is voorzien de coating.
 15. Wat is de garantie op dubbel glas ? Door de producent van het isolatieglas wordt gegarandeerd dat gedurende 10 jaar, gerekend vanaf de productiedatum, geen vermindering van doorzicht zal optreden door condensatie, aanslag op of aantasting van de glasplaten aan de spouwzijde in verband met een gebrek aan de isolatie-eenheid.
 16. Ik zoek een glashandel in Gorinchem, Scheveningen, Den Haag, Hellevoetsluis, Dordrecht, Rijswijk, maar ik vind deze niet op uw site ? Wij werken uitsluitend met de ons bekende en vertrouwde collega-bedrijven. Afhankelijk van uw vraag of wens kunnen wij één van de bij ons aangesloten bedrijven aansturen, maar de reisafstand zal helaas consequenties hebben voor de kostprijs die u ten deel valt.

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online