Figuurglas

Wat is figuurglas?

Figuurglas is normaal glas met een bewerking, patroon of kleur. De figuren worden in het hete glas gedrukt door middel van twee metalen walsen. Om figuurglas te maken moet er eerst glas worden gemaakt. De ingrediënten om glas te maken worden in een oven bij elkaar gevoegd. De ingrediënten smelten wanneer het rond de 1600 graden Celcius warm is. Op deze manier wordt het glas vloeibaar.

Zodra het glas uit de oven komt gaat het door twee metalen walsen. Op een van de metalen walsen staan de figuren die in het glas komen te staan. Het figuurglas wordt daarna over een soort lopende band vervoerd, waar het gelijkmatig kan afkoelen en de spanning uit het glas kan gaan. Zodra het figuurglas voldoende is afgekoeld kan het op maat gesneden worden. De delen van het figuurglas die niet gebruikt worden, omdat zij bijvoorbeeld te klein zijn, worden fijngemalen en hergebruikt.

Figuurglas kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden

Figuurglas is niet alleen maar decoratief, het kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld afscheidingswanden. Figuurglas straalt elegantie en stijl uit, en is in vele soorten en maten beschikbaar. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is ideaal voor privacy. Er komt voldoende licht binnen maar er kan niet doorheen gekeken worden.

Figuurglas kan zowel gehard als ongehard gebruikt worden voor bijvoorbeeld de badkamer, voordeur of het toilet.

Verschillende soorten figuurglas

Hieronder vindt u een overzicht met veel voorkomende soorten figuurglas:

De meeste soorten figuurglas zijn uit voorraad leverbaar. Staat uw figuurglas niet in bovenstaande lijst of in de winkel? Stuur ons dan alstublieft een mailtje en wij zoeken voor u uit of het nog leverbaar is en wat de kosten zijn!

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online