Gebogen glas

Hoe wordt glas gebogen?

Gebogen glas wordt gemaakt door een vlak stuk glas in een buigingsoven geleidelijk op temperatuur gebracht totdat het de gewenste buiging heeft. Daarna wordt het gecontroleerd gekoeld. Het gebogen glas heeft op deze manier geen spanning en is veilig om te gebruiken. Alle soorten glas kunnen gebogen worden. Denk aan enkel glas maar ook dubbel, isolerend, zonwerend of gekleurd glas.

Waar kan gebogen glas voor gebruikt worden?

Gebogen glas heeft heel veel functies. Vaak wordt gebogen glas gebruikt voor een moderne en bijzondere look van gebouwen. Denk hierbij aan winkelgalerijen, lichtkoepels en veranda’s. Binnenshuis wordt gebogen glas vaak gebruikt als douchemuur of bijvoorbeeld een bureau van gebogen glas.

Soorten gebogen glas

Er zijn veel soorten glas die gebogen kunnen worden;

  • Enkel gebogen glas
  • Gelaagd gebogen glas
  • Thermisch gehard gebogen glas
  • Gebogen isolatieglas

Enkel gebogen glas

Enkel gebogen glas wordt vaak gebruikt voor alledaagse spullen zoals kommen, schalen en bijvoorbeeld kastdeuren. De glasplaten worden zo gebogen volgens het thermisch vervormingsproces dat ze aan de hoge technische eisen voldoen. Als ze aan deze eisen voldoen, kunnen ze verwerkt worden tot isolatie- of veiligheidsglas.

Gelaagd gebogen glas

Gelaagd gebogen glas kan gebruikt worden als veiligheidsglas. Net zoals bij vlak gelaagd glas, wordt er een folie tussen de twee glazen platen geplaatst. Er zijn veel uiterlijke mogelijkheden bij gebogen gelaagd glas. Er kunnen verschillende tussenlagen geplaatst worden voor een ander effect. Gelaagd gebogen glas wordt gebruikt wanneer veiligheidsglas nodig is. Denk aan bijvoorbeeld balkon balustrades, glazen deuren of de voorruit van een auto.

Gelaagd gebogen glas

Op plaatsen waar het glas echt veilig moet zijn, wordt gehard gebogen glas gebruikt. Het glas wordt dan op een andere manier gebogen, namelijk schoksgewijs. De stevigheid van het glas wordt dan hoger. Er kunnen plaatselijke schroefverbindingen worden geplaatst en de schokweerstand wordt een stuk beter. Als er spanning op het gebogen glas komt te staan, ontstaan er heel veel kleine splinters, die niet kunnen verwonden. Gehard gebogen glas wordt gebruikt op plaatsen waar het risico loopt of waar veiligheid extra belangrijk is. Scheidingswanden, ovenplaten, glasplaten in balustrades en douches zijn plekken waar gehard gebogen glas wordt gebruikt.

Gelaagd gebogen glas

Gebogen isolatieglas wordt gebruikt wanneer isolerend de belangrijkste eis is. Het glas is isolerend omdat er tussen de twee glasplaten een laag lucht zit. Daarnaast zit er ook een isolerende coating op de glasplaten. Soms zit er geen laag lucht tussen de glasplaten, maar een speciaal gas die zorgt dat de ruit isoleert.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online