Gehard Glas

Waarom gehard glas zo sterk is

Tijdens de fabricage wordt het glas tot ongeveer 600 graden Celcius verhit, vervolgens wordt het glas snel afgekoeld. Hierdoor wordt het glas vele malen sterker en versplintert het bij een breuk in kleine veilige stukjes. Ook breekt gehard glas minder snel dan andere glas soorten. De kans op verwonding is dan ook kleiner dan bij ongehard glas. Hardglas is ongeveer 5 keer zo sterk als ongehard glas.

Door het hardingsproces is het glas ook beter bestand tegen temperatuurschommelingen. In een keukenwand wordt daarom geadviseerd het glas achter het kook-element in hardglas of geëmailleerd glas uit te voeren. Het harden van glas heeft ook nauwelijks invloed op de lichtdoorlatende eigenschap, doch kleine kleurafwijkingen zijn nooit uit te sluiten.

Waar het glas voor wordt gebruikt

Gehard glas (veiligheidsglas) wordt veelvoudig gebruikt als douchewand, luifel, keukenwand of volledig glazen deur. Met verschillende onderdelen en accessoires wordt hardglas onder andere gebruikt als balkonscherm, douchewand, binnendeur, tafelblad, traptrede. Het wordt hier vaak voor gebruikt om privacy te creëren en toch een ruimtelijk effect te behouden. Een aantal soorten figuurglas zijn als hardglas leverbaar. De combinatie gehard – gelaagd is de beste toepassing voor luifels

Een overzicht met een verscheidenheid aan mogelijkheden en toepassingen vindt u op glasbeslaginfo.nl.

Een andere benaming voor hardglas is voorgespannen glas, verwijzend naar de spanning die ervoor zorgt dat gehard glas enkele malen sterker is, dan ongehard glas van gelijke dikte.

Voorbeeld :

Gehard glas. Gestraald gehard glas op maat

Gehard glas. Gestraald gehard glas op maat

:

 Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online