Gelaagd Glas

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is een soort veiligheidsglas, maar het is niet hetzelfde als dubbel glas. Gelaagd glas bestaat uit twee lagen glas met daar tussen een speciaal soort folie. Dit folie is PVB. PVB is een klevend soort folie en zorgt dat de energie van een impact op het glas geabsorbeerd wordt. Als het glas breekt, blijven de scherven aan deze folie zitten. Om deze reden is gelaagd glas perfect als inbraakwerend glas.

Inbraakwerend gelaagd glas

De PVB folie tussen de glasplaten is altijd 0,38 mm dik, maar u kunt ervoor kiezen om meerdere lagen folie tussen het gelaagde glas te plaatsen. Met meerdere lagen is het glas steviger, en dus beter beschermd tegen inbraak. De inbreker kan zelfs met een honkbalknuppel de ruit proberen te breken, het zal hem niet lukken. Er zullen barsten in het glas komen, maar door de PVB folie zal de inbreker niet door gelaagd glas heen komen.

Inbraakvertragend glas

Veiligheidsglas

Gelaagd glas is een extra veilig soort glas. Zoals al eerder gezegd, wanneer het glas breekt blijven de scherven aan de folie kleven. Er is dus veel minder kans op lichamelijk letsel door rondvliegende glasscherven. Als uw kind een keer te hard met de deur gooit, is gelaagd glas ook een goede oplossing. Glasscherven kunnen lelijke verwondingen veroorzaken. Als er een keer glas is gebroken, is het moeilijk om in één keer al het glas van de grond op te ruimen. U kunt zo snel in een stuk glas stappen.

Kogelwerend gelaagd glas

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet alle soorten gelaagd glas zijn kogelwerend. Glas is pas kogelwerend als het voldoet aan de eisen van een certificering van de Europese Norm 1063. Glashandel Zuid Holland levert twee soorten kogelwerend glas.

  • Kogelwerend 802-5 BR1 – NS dikte 18 mm
  • Kogelwerend 003-1 BR2 – S dikte 20 mm

Zelf samenstellen

U kunt uw gelaagd glas samenstellen hoe u zelf wilt. Het maakt niet uit voor wat voor einddoel u het glas wilt gebruiken, of het nu voor veiligheid of beveiliging is, geluidwering, zonwering, UV straling, kogelbestendig en ontploffingsgevaar of voor privacy en decoratie is. Bepaal de dikte van de glasplaten en de hoeveelheid van folie lagen.

Producten

De meest voorkomende standaard samenstellingen zijn:

Bovengenoemde soorten zijn uit voorraad leverbaar en te bestellen in de winkel.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online