Geluidswerend glas

Wat is geluid?

Geluid wordt veroorzaakt door trillingen of golven. Elke trilling noemen we een geluidsgolf, en elke geluidsgolf bestaat uit een opeenvolging van drukverschillen. Geluid beweegt door materie, zoals bijvoorbeeld water, lucht, glas.

Soorten glas

Enkel glas geeft trillingen makkelijker door dan dubbel glas. Echter is het niet zo dat enkel glas geen geluid buiten houdt. De geluidsisolatie van enkel glas neemt toe naarmate het glas dikker is. Wanneer enkel glas dikker is wordt het ook zwaarder. Een zwaardere ruit geeft minder makkelijk trillingen door.

Bij dubbel glas zorgt de lucht tussen beide glazen als een rem voor de trillingen die door het eerste glasblad heen zijn gekomen. Het is belangrijk dat beide glazen een andere dikte hebben. Dit komt omdat zij allebei zo een andere frequentie geluid kunnen tegenhouden.

Bij geluidswerend glas worden de trillingen deels opgevangen door een laag lucht of gas tussen de ruiten in. Dit effect wordt ook al deels bereikt bij dubbel glas, alleen is de demping toch minder sterk.

Bij geluidswerend glas wordt gelaagd glas gecombineerd met de nieuwste technieken om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk geluid doorkomt. Tussen de glasbladen bij gelaagd glas zit een speciaal akoestisch folie, dit werkt uitstekend om geluid te absorberen.

De techniek achter geluidswerend glas

Het gaat niet alleen om de ruiten bij geluidswerend glas, maar ook om de profielen waar het glas in komt te zitten. Alles wordt speciaal ontworpen voor een maximale geluidsisolatie. Ook kan er van enkel glas geluidswerend glas worden gemaakt door middel van een speciaal folie.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online