Glas in lood

Glas in lood is een oude techniek die nog altijd bestaat uit mooie ambacht. Glas in lood wordt vaak in verband gebracht met de grote ramen van oude kerken. Deze ramen bestaan uit veel diverse kleuren die leiden tot fascinerende illustraties. Het raam bestaat uit gebrandschilderd glas, wat is vast gesoldeerd met tin. De tin zorgt ervoor dat de loodprofielen tot één geheel gevoegd kunnen worden. Glas in lood is eigenlijk niks meer dan een vensterraam bestaand uit stukken gekleurd glas, die zijn samengevoegd in één loodlijst.

Geschiedenis

Glas in lood werd al vanaf begin 19de eeuw gebruikt, dit was niet alleen voor de kerken maar ook voor de herenhuizen, kantoren, winkelpanden en zelfs in hotels. Gekleurd glas komt het meest tot zijn recht als er de optimale lichtinval is, dit zorgt ervoor dat het kunstzinnige karakter naar voren komt!

Kleuren

Glas in lood beschikt over een groot assortiment en is verkrijgbaar in diverse structuren en kleuren. De oude authentieke kleuren zijn nog altijd verkrijgbaar en er wordt nog steeds gebruik gemaakt van de beste materialen die ervoor zorgen dat het glas duurzaam is. Gekleurd glas kan niet alleen verwerkt worden in ramen maar ook in deuren.

Waterdicht

Het glas in lood raam kan waterdicht worden gemaakt door kit aan te brengen tussen de loodlijst. De kit bestaat namelijk uit stopverf die uit lijnzaadolie en kleurstof bestaat. Ook is er glas in lood verkrijgbaar met een dubbele laag glas dit zorgt voor extra stevigheid!

Eigen ontwerp

Tegenwoordig  kan men zelf het raam van glas in lood ontwerpen en worden er verschillende cursussen gegeven over het brandschilderen van het glas. Dit zorgt ervoor dat de ambacht nog altijd bestaat en generatie op generatie wordt doorgegeven.

 

 

 

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online