Isolatieglas

Isolatieglas
Isolatieglas bestaat uit 2 ruiten die van elkaar zijn gescheiden door een lucht- of gasgevulde spouw. Isolatieglas biedt een goede bescherming tegen de kou en laat de warmtestralen van de zon goed door. De dikte van isolatieglas wordt in eerste instantie bepaald door de oppervlakte van de ruit; hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn.
Subsidie
Ondanks het ontbreken van subsidie voor isolatieglas, is het vervangen van enkel naar isolatieglas een verstandige investering in uw woning. De kosten voor het plaatsen van dubbel glas worden terugverdiend door een verlaging van de stookkosten en zorgen bovendien voor een aangenamer klimaat dicht bij het glas.
Prijzen
De prijzen voor het plaatsen van isolatieglas zijn niet exact per m2 op te geven. De kosten zijn mede afhankelijk van de bereikbaarheid bij montage. Het plaatsen van dubbel glas op de begane grond is eenvoudiger dan een ruit in uw dakkapel.
Montage
Bij het plaatsen van isolatieglas in bestaande ramen is soms een aanpassing van het kozijn noodzakelijk en moeten de bestaande glaslatten worden vervangen. Voor het maken van een juiste offerte dubbel glas is een bezoek van de vakman noodzakelijk. Alle bedrijven op deze site doen dit kostenloos en vrijblijvend.
Lek-blindslag
In veel woningen zit al dubbel glas en gaan de eerste ruiten lek. Er ontstaat dan condens tussen de twee ruiten, welke witte kalkvlekken achterlaat. Dit moet men niet verwarren met condens op de binnen- of buitenzijde van dubbel glas.
Bij condens op de binnenzijde is er veelal sprake van een lage temperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Door goede ventilatie kan dit voorkomen worden. Bij plaatsing van dubbel glas is het dus ook raadzaam enkele ventilatieroosters toe te passen.
Condens op de buitenzijde ontstaat bij een relatief hoge luchtvochtigheid in combinatie met een lage temperatuur. Dit gebeurt voornamelijk in het voor- en najaar bij HR-glas en is een gevolg van de hoge warmte-isolatie. Als de temperatuur oploopt, verdwijnt het condens vanzelf.

Isolatieglas

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer.Glashandel Zuid Holland werkt kostenloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienenen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht !

 

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online