Monumenten glas

Veel historische gebouwen en monumenten hebben glaswerk in de gevel zitten. Deze gebouwen zijn beschermd en daarom moet ook het glas blijven zitten. Als er schade is, moeten ook de ruiten vervangen worden met iets wat er op lijkt. Daar is monumenten glas voor.

Soorten monumenten glas

Glas-in-lood

Tegenwoordig is er ook glas voor monumenten met coating. Dit geeft de uitstraling van het authentieke monument, maar met moderne isolatie. Door de coating reflecteert warmte. Dit betekent dat in de winter de warmte binnen blijft en ’s zomers blijft het binnen lekker koel.  Monumenten glas met coating is verkrijgbaar als gelaagd glas, isolatieglas en enkel glas.

Er is ook een dubbel glas speciaal voor monumenten. Het is dun genoeg om in elke situatie gebruikt te worden, maar toch 10 mm dik. Het is speciaal ontwikkeld voor de deuren en ramen van monumenten. Het is dus net zo praktisch als modern dubbel glas, maar je raakt de charme van het monument niet kwijt. Dit dubbel glas heeft een onregelmatige spiegeling, wat je ook altijd bij monumenten ziet.

Dit dubbel glas is ook beschikbaar in glas-in-lood! Glas-in-lood is natuurlijk typerend voor mooie oude monumenten. Het is alleen niet zo praktisch, omdat het nogal tocht. Nu is dat geen probleem meer. Houd het nostalgische gevoel met het glad-in-lood zonder de tocht.

Alternatief

Een alternatief voor monumenten glas zijn voorzetramen. Dit is niet zo mooi, maar wel makkelijker. Aan de buitenkant zien de ramen er dan hetzelfde uit, maar aan de binnenkant worden voorzetramen geplaatst.

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online