Veiligheidsglas

Veiligheidsglas zorgt ervoor dat de kans op inbraak, vandalisme en breuk minimaal is! Ook zorgt dit glas ervoor dat als het ooit breekt, niet allerlei grote scherven op de grond liggen maar honderden kleinere scherven. Hierdoor zal je niet snel een verwonding oplopen.

Daarnaast is veiligheidsglas zeer stevig dit komt omdat het glas bestaat uit meerdere lagen glas die worden gescheiden van elkaar door de kunststof polyvinylbutyral (PVB). Deze transparante kunststof zorgt voor extra stevig- en veiligheid!

Soorten veiligheidsglas

Gelaagd glas
Dit is een variant van het veiligheidsglas, die bestaat uit dik glas met daarbij 1 à 2 folielagen. Deze folielagen zijn ondoorzichtig en dun maar wel erg taai. Dit heeft als voordeel dat het glas bij breuk niet uit elkaar valt maar één geheel blijft. Hierdoor zal er nooit een grote opening ontstaan in jouw ruit.

Gelaagd glas zorgt ook voor andere dingen zoals geluidsisolatie en beschermt het meubilair tegen Uv-straling. Deze straling kan namelijk leiden tot verkleuring van de meubels. Bij gelaagd glas kan je bijvoorbeeld denken aan de voorruit van jouw auto daarnaast wordt het gelaagd glas vaak gebruikt voor de optimale bescherming van vensters, balkons, veranda’s en glazen wanden.

Gehard glas
Getemperd glas oftewel gehard glas heeft een speciale manier als het gaat om fabricage. Gehard glas wordt namelijk eerst verhit tot 600 °C en daarna direct afgekoeld. Door deze speciale manier van fabricage is het glas bijna niet stuk te krijgen is. En wanneer er ooit sprake is van breuk, zullen dit slechts kleine veilige stukjes zijn. Hierdoor is de kans op een verwonding vele malen kleiner dan bij ongehard glas.

Door de fabricage is het gehard glas vijfmaal sterker dan ongehard glas. Dit hardingsproces zorgt ervoor dat het glas stukken beter bestand is tegen temperatuurschommelingen, dit is bijvoorbeeld handig als keukenwand. Daarnaast kan gehard glas van toepassing zijn op glazen deuren, balkonafscheidingen, douchewanden en zelfs als keukenwand.

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online