Zelfreinigend glas

Hoe werkt zelfreinigend glas?

Zelfreinigend glas is in principe elk soort dubbel glas met een speciale coating van titaniumdioxide aan de buitenste ruit. Deze coating werkt op twee manieren. Ten eerste wordt vuil afgebroken door de Uv-stralen van de zon. Vuil kan zich dus niet hechten aan het glas. De tweede manier is door regen. Wanneer het regent, trekt het zelfreinigende glas het water aan. De regen stroomt over de ruit en spoelt het vuil weg. De regen droogt veel sneller op dan bij een normale ruit, en er zijn geen watervlekken te zien.

Voor wie is het?

Er zijn maar weinig mensen die ramen lappen een leuke klus vinden. Met zelfreinigend glas hoeft u dit bijna nooit meer te doen! Heeft u glas als plafond? Dan is zelfreinigend glas ook voor u een perfecte oplossing. Dat zijn namelijk de plekken waar ramen schoonmaken erg lastig is. Vaak zijn ramen na een flinke regenbui troebel van de overgebleven druppels. Met zelfreinigend glas heeft u dit probleem niet.

Tips

Met zelfreinigend glas hoeft u bijna nooit meer zelf uw ramen schoon te maken. Er wordt wel aangeraden om eens in de zoveel tijd het achtergebleven vuil met een lauw warm sopje weg te halen. Als u het glas goed onderhoudt, blijft het in goede staat. Bijna elk soort dubbel glas kan zelfreinigend gemaakt worden!

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online