Zonwerend glas

Wat is zonwerend glas?

Zonwerend glas is een soort beglazing waar er een speciale zonwerende coating op het glas zit. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht wel binnen komt, maar de warmte wordt tegengehouden. De warmte wordt als het ware weerkaatst of geabsorbeerd.  Dit is ideaal voor ruimtes met veel glas, waar het in de zomer heel warm wordt. Houd het mooie effect van de open ruimte met veel glas zonder het te verpesten met buitenzonwering. In de winter is zonwerend glas isolerend, en zal het de warmte binnen houden.

Voordelen zonwerend glas

Als u zonwerende ramen in uw huis heeft, hoeft u niet meer op warme zomerdagen de gordijnen dicht te doen om het koel te houden. Zonwerend glas houdt de warmte van zonlicht tegen met ongeveer 60%. Dit percentage kan omhoog, maar dat gaat ten koste van de lichttoetreding. U zult kosten besparen die u normaal zou hebben met het verkoelen van uw huis.

In de winter werken de zonwerende glazen isolerend. De warmte die u binnen stookt zal niet verloren gaan, zoals bij enkel glas. U zult dus besparen op uw stookkosten. U hoeft minder te stoken, voor dezelfde aangename temperatuur.

Het derde voordeel is dat u geen buiten zonwering meer nodig heeft. Buitenzonwering is onhandig en wordt als minder mooi ervaren. U heeft dezelfde aangename koele temperatuur in de zomer, zonder een luifel open te draaien.

Kortom

Als u voor zonwerend glas kiest, zult u veel geld besparen. In de zomer wordt de warmte buitengehouden en bespaart u dus op kosten van airconditioning. In de winter werken de ruiten isolerend en zult u besparen op stookkosten. U hoeft geen extra geld uit te geven aan – vaak lelijke – buitenzonwering omdat de zonwerende glazen de warmte van de zon al tegenhouden.

Glashandel Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van de grootste glashandels in de regio Rijnmond. De onderlinge versterking zorgt voor een snelle service naar u als klant en dat alles onder een centraal telefoonnummer. Glashandel Zuid Holland werkt kosteloos voor u als klant. De aangesloten bedrijven bedienen elk hun eigen postcode-regio, maar kunnen bij calamiteiten een beroep doen op elkaars mogelijkheden. Wij doen wat anderen beloven wordt daarmee in de praktijk gebracht!

Vraag een glashandel offerte aan

Meld een glasschade

Bestel dubbel glas online